EESTI ATLAS

EESTI ATLAS

Kirjastus: AVITA KIRJASTUS

Kategooria: Abimaterjalid algkoolile
2021 aasta

Hindad

Rahva Raamat
35.50€
Osta
Apollo
35.95€ / 34.15€
Osta
Kas otsite põhjalikku ja ajakohast teavet Eesti kohta, mis oleks esitatud kaunite kaartide ja illustratsioonide kaudu? "Eesti atlas", mille on koostanud Raivo Aunap ja mida on toimetanud Krista Mölder ning Neeme Reest, võib olla just see, mida vajate. See atlas on Tartu Ülikooli geograafiaosakonna ja Avita kirjastuse ühisprojekt, mis on mõeldud nii hariduslikuks otstarbeks kui ka laiemale lugejaskonnale.

Atlas jaguneb kaheks osaks: esimeses osas avanevad Eesti loodusgeograafilised kaardid, mis tutvustavad riigi elus- ja eluta loodust, maastike kujunemislugu ning geograafilisi seoseid. Teine osa keskendub Eesti sotsiaal- ja majandusgeograafiale, pakkudes kaarte rahvastikust, majandusest, sotsiaalelust ja kultuurist, mis on koostatud kõige uuemate andmete põhjal.

Kõik kaardid on loodud vastavuses kooliprogrammiga ja esitatud õpilastele sobivas üldistusastmes, kasutades mitmesuguseid kartograafilisi kujutusviise. Atlas on rikastatud mitmete spetsialistide, nagu Leho Ainsaar, Maris Rattas ja paljude teiste, koostatud kaartidega, mis kajastavad Eesti geoloogiat, kliimat, loodusvarasid ja palju muud.

Illustratsioonid ja fotod, mille autoriteks on Davao Teder, Tuuli Maiste ja teised, annavad elava pildi Eesti maastikest ja nähtustest. Konsultandid, sealhulgas Kalle Kirsimäe ja Ain Kull, on andnud oma panuse, et tagada teabe täpsus ja usaldusväärsus.

See atlas on uuendatud ja täiendatud versioon, mis on esmalt ilmunud aastatel 2004, 2017 ja 2018, ning sisaldab muudatusi, nagu Euroopa kliimakaardi uuendused ja Eesti looduskaitsealade kaardi ajakohastamine. Kui olete huvitatud Eesti geograafiast, siis see atlas on kahtlemata väärtuslik allikas, mis aitab teil avastada ja mõista selle kauni riigi mitmekesisust ja rikkust.