"111 Eesti sööki ja jooki" on Margit Mikk-Soki ja Ragnar Soku koostatud teos, mis viib sind avastusretkele läbi Eesti rikkaliku kulinaarse ajaloo. See pole pelgalt kokaraamat, vaid tõeline ajarännak, mis toob esile Eesti köögi ajatud klassikud. Siit leiad retsepte, mida on armastusega edasi antud põlvest põlve – need on road, mida valmistasid meie vanemad ja vanavanemad ning mis on siiani südamesoojusega vastu võetud.
Raamatusse on talletatud toidud, mille lõhnad ja maitsed viivad sind tagasi autori lapsepõlve, tuletades meelde õnnelikke hetki ja kalleid inimesi. Näiteks Ragnari ema pidusai ja Margiti isa munasoust krõbeda praelihaga on elamused, mis jäävad mällu igaveseks. Iga roog on kui soe kallistus, mis toob esile emotsioonid ja mälestused, ühendades sind oma pere ja kultuuriga.
Eesti toidud on meie identiteedi oluline osa, mille üle võime tõeliselt uhked olla. Selles raamatus leiad lihtsaid ja maitsvaid retsepte, mis muudavad igapäevaelu rõõmsamaks ning pidulikke roogasid, mis sobivad ka kõige uhkemale peolauale. Kaunid toidufotod ja meeleolupildid teevad raamatu kasutamise nauditavaks ja inspireerivaks.
Margit Mikk-Sokk on tuntud mitmete kokaraamatute autorina ning on osalenud Eesti Televisiooni ja Kanal2 kokasaadetes. Ragnar Sokk, kellel on magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete tehnoloogia erialal, on samuti kogenud kokaraamatute autor. Koos toovad nad sinuni ehtsad ja ehedad Eesti maitsed, pakkudes iga suutäiega väikest seiklust. Avasta ja naudi Eesti köögi rikkust ning lase end viia maitsete maailmasse, mis soojendab südant ja toidab hinge.