Jevhen Klopotenko raamat "Ehe Ukraina köök. Kohaliku peakoka retseptid" viib sind kulinaarsele rännakule läbi Ukraina rikkaliku toidukultuuri. Selles teoses tutvustab rahvusvaheliselt tunnustatud Ukraina peakokk 100 retsepti, mis peegeldavad Ukraina köögi mitmekesisust ja ainulaadsust. Nüüd, rohkem kui kunagi varem, on aeg avastada Ukraina maitseid, mis väärivad ülemaailmset tähelepanu.
Raamat pakub värskeid ideid tavaliste köögiviljade kasutamiseks, uuenduslikke meetodeid kääritamiseks ja marineerimiseks ning hõrgutavaid keedupirukaid ja küpsetisi. Samuti leiad siit tummiseid hautisi, mis nõuavad pikemat valmistamisaega, ning naudingut pakkuvaid kooke, torte ja suhkrustatud vilju.
Klopotenko on uurinud Ukraina eri piirkondade kokakunsti aastaid, tuues sinuni retseptid, mis on inspireeritud kohalikest traditsioonidest. Raamatus on esindatud rahvuslik aare borš koos paljude variatsioonidega, pampuškad ehk lihtsad küüslaugukuklid, vareenikud ehk täidisega keedupirukad, derunõ ehk kartulipannkoogid, samuti mitmesugused hommikusöögid, salatid ja määrded.
Magusasõpradele pakub raamat selliseid hõrgutisi nagu Lvivi kohupiimakook ja pähklitega kirsikook. Iga retsept on hoolikalt valitud, et anda edasi Ukraina köögi sügavust ja maitsete rikkust. Avasta Ukraina köögi saladused ja rikasta oma toidulauda nende ainulaadsete roogadega.