Kas olete kunagi mõelnud, kuidas maitses elu Eesti mõisates 20. sajandi alguses? "LRK 40/2014 Kulinaarsed Vested" viib teid ajas tagasi, et avastada, kuidas toit ja kultuur põimusid sel ajastul. Raamatu autor, kes on tuntud oma teoste "Parunite, eestlaste ja enamlaste" ning "Rootsi kuninga valge laeva" poolest, oli mitte ainult Eesti Vabadussõjas võitleja, vaid ka kirglik elunautleja ja seikleja. Aastal 1928 abiellus ta paruness Benita Wrangeliga ja kolis elama idüllilisse Tohisoo mõisa Kohilas.
1931. aastal Rootsis avaldatud teos pakub humoorikat ja kohati karikatuurset vaadet balti aadli elule ja köögile, mis on täis isikupäraseid maitseid ja traditsioone. See raamat on justkui ajarännak, mis toob esile mõisaköökide rikkalikud maitsed ja aadlike eluolu muutumise.
Professor Torkel Janssoni järelsõna lisab teosele akadeemilist sügavust, pakkudes ajaloolist konteksti ja analüüsi, mis aitab mõista tolleaegset sotsiaalset dünaamikat. Kui olete huvitatud ajaloost, kultuurist või lihtsalt naudite hästi jutustatud lugusid, siis "LRK 40/2014 Kulinaarsed Vested" on teie jaoks. See on raamat, mis mitte ainult ei harida, vaid ka meelt lahutab, viies teid tagasi aega, kus iga suutäis oli osa suuremast loost.