Peipsimaa köök - see on tõeline maitsete ja kultuuride sulam, mis peegeldab Peipsimaa rikkalikku ajalugu ja mitmekesisust. Kujutle maalilisi rannakülasid, pühalikke pühakodasid, ikoonimaali, samovare, sibulaid, kurke ja rääbist, Peipsi järve, sihvakaid tuletorne, uhkeid mõisaid ning põnevaid muuseume ja turismiobjekte. Peipsimaa köök on mitmetahuline ja peegeldab erinevate rahvuste toidutraditsioone.
Kui mõtled Peipsiäärsele köögile, tulevad esimesena meelde kala, sibul ja kurk. Kuid see on vaid jäämäe tipp. Uuesti on avastatud sigur, keedetud suhkur, samovaritee, Ivan Chai, Kalganovka ja Pasha sai. Lisaks leiad siit malasolnikud, sibulapirukad ja palju teisi maitsvaid koostisosi ja retsepte, mis on kogutud kokku just Peipsimaalt.
"Peipsimaa köök" on raamat, mis viib sind rännakule läbi Peipsimaa maitsete ja traditsioonide. See on ideaalne lugemine kõigile, kes soovivad avastada selle unikaalse piirkonna kulinaarseid aardeid ja saada osa selle rikkalikust kultuuripärandist. Raamat pakub põhjalikku ülevaadet Peipsimaa toidukultuurist ja toob esile unustatud retseptid, mis väärivad taasavastamist.