Kas mäletad, millal sa viimati räime maitsesid? Võib-olla ei ole sa teadlik, aga 22. veebruaril 2007 kuulutati räim pidulikult Eesti rahvuskalaks. Nüüd on suurepärane aeg taasavastada see tagasihoidlik, kuid toitaineterikas kala, mis pakub suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet. Tiina Lebane'i raamat "Rahvuskala räim ja tema rammus sugulane heeringas" on pühendatud just sellele kodumaisele delikatessile, mis on meie köökides alati au sees olnud.
Räim ei ole pelgalt argipäeva kala, vaid sellest võib valmistada tõelisi kulinaarseid meistriteoseid. Raamatusse on koondatud mitmekesised retseptid, mis näitavad räime kasutamise võimalusi igaks elujuhtumiks. Olgu selleks siis kiire argiõhtu eine või pidulik õhtusöök, räimega saab alati hakkama. Kala keetmine, küpsetamine, hautamine, praadimine, grillimine, marineerimine ja suitsutamine – kõik need valmistamisviisid on esindatud, et saaksid nautida räime nii soojalt kui ka külmalt, supis, salatis, vormiroogades või pirukatäidises.
Ent see raamat ei piirdu ainult räimega. Leiad siit ka hulgaliselt ideid heeringa kasutamiseks, mis on räime suurem ja samuti toitev sugulane. Heeringas sobib suurepäraselt suviste värske kartuli kõrvale või pakub rõõmu aastaringselt pidulaual.
Tiina Lebane'i teos on suurepärane abiline igale kalaarmastajale, kes soovib avastada uusi maitseid ja tuua oma kööki värsket tuult. Lase end inspireerida ja muuda oma toidulaud veelgi rikkalikumaks Eesti rahvuskala ja tema rammusa sugulase abil.