"Rasvad terviseks" autorilt Pirjo Saarnia on raamat, mis avab sulle uksed rasvade keerulisse, kuid põnevasse maailma. Rasvad on meie toitumise oluline komponent, kuid nende tarbimise kohta on palju eksiarvamusi ja müüte. Aastakümneid tagasi hoiatati meid liigse või ja koore tarbimise eest, kuid rasvade täielik vältimine võib viia oluliste rasvhapete puuduseni, mis on meie tervisele hädavajalikud.
Kas oled kunagi mõelnud, milline rasv on sinu tervisele parim – kas või, margariin või õli? See raamat pakub selgeid ja kergesti mõistetavaid vastuseid, mis on igale terviseteadlikule inimesele hädavajalikud. Eestlaste ja meie laste toidulaual leidub palju põletikke soodustavaid rasvu ning rasvhapete tasakaal on tihti paigast ära.
Pirjo Saarnia selgitab, millal on rasv meie kehale kasulik ja millal kahjulik. Ametlikud soovitused peavad heaks rasvaks pehmeid rasvu nagu taimeõlid, kuid see on vaid osa tõest. Õigete rasvade kuumutamine, säilitamine ja toiduvaliku rasvhapete omavaheline suhe on samuti olulised aspektid, millest räägitakse liiga vähe.
Näiteks võib valesti kasutatud taimeõli või paljudes toiduainetes leiduv taimne rasv olla tervisele kahjulik. Rasvade maailmas orienteerumine võib olla keeruline, kuid "Rasvad terviseks" on usaldusväärne teejuht, mis aitab sul teha teadlikke valikuid ja parandada oma toitumisharjumusi.
Sukeldu rasvhapete põnevasse maailma ja saa teada, kuidas teha oma toidulaual tervislikumaid valikuid!