Kas oled kunagi mõelnud, kuidas maailma eri paigus maiustatakse? Maris Pruuli "Regio Maiasmoka Atlas" on justkui magusate seikluste teejuht, mis viib sind rännakule läbi šokolaadi, kommide ja muude hõrgutiste ajaloo ja geograafia. See raamat on tõeline maiuspala neile, kes peavad lõhnavat kakaod ja krõbisevat karamelli oma lemmikuteks.
Raamatust leiad põnevaid fakte ja lugusid, mis on seotud maiustuste leiutamise ja arenguga. Kas teadsid, näiteks, millal hakati valmistama siledaid šokolaaditahvleid või kes on martsipani taga? "Regio Maiasmoka Atlas" toob sinuni lood, mis on seotud maiustuste ja kommidega, mis on saanud oma kodumaal tõelisteks ikoonideks.
Maris Pruuli on kokku kogunud 130 erinevat magusat, mis pärinevad 52 erinevast riigist, sealhulgas eksootilised paigad nagu Lihavõttesaar ja Bangladesh, aga ka Aafrika mitmed riigid. Raamatust ei puudu ka omapärased retseptid, mis võimaldavad sul ise kodus eksootilisi maiustusi valmistada.
Kui oled magusasõber, siis see atlas on justkui sinu isiklik kompass, mis aitab sul avastada magusaid maitseid üle kogu maailma. Raamat on kaunilt illustreeritud Regina Lukk-Toompere poolt, mis teeb lugemiskogemuse veelgi nauditavamaks. Lisaks on atlas varustatud nimeindeksiga, mis aitab sul kiiresti leida huvipakkuvad maiused.
Kuid isegi kui sa ei ole suur magusasõber, võib "Regio Maiasmoka Atlas" pakkuda sulle huvitavaid teadmisi – sest nagu öeldakse, tuleb oma "vaenlast" tunda. Ja kes teab, võib-olla leiad endalegi mõne uue lemmiku.
Pane valmis tahvel šokolaadi, sest "Regio Maiasmoka Atlase" lehekülgedel seigeldes võib su isu magusa järele kasvada nii suureks, et pead poeskäigule mõtlema. Tekstide autoriks on Maris Pruuli, kes on oma teadmised ja kirg magusa vastu vorminud selleks põnevaks teoseks.