Raamat „Toit ja tervis taimedest” autorilt Krista Kaur viib sind põnevale teekonnale toidutaimede maailma, kus avastad, kuidas teadlik toiduvalik võib oluliselt parandada sinu tervist. Hippokratese aegumatud sõnad „Sinu toit olgu sinu ravim ja sinu ravim olgu sinu toit” ning tuntud India vanasõna „Kui sa toitud õigesti, ei ole sul ravimeid vaja” kinnitavad, kui tähtis on toitumine meie heaolu jaoks. Eestlastele on samuti tuttav ütlus „Toit on tervise varaait!”, mis rõhutab sama mõtet.
Selles raamatus leiad lisaks botaanilistele kirjeldustele ja toiteväärtuse teabele ka haaravaid lugusid toidutaimede ajaloost ja nende rännakutest erinevate kultuuride vahel. Raamat pakub praktilisi nõuandeid ja ideid, kuidas erinevaid toidutaimi kasutada. Kui soovid rohkem teada saada oma lemmikpähklite kohta või lugeda selliste taimeriigi staaride elust nagu jaapani vasaabia või india mangopuu, on see raamat suurepärane teejuhiks.
Raamatus on ka üllatusi, näiteks lehekülgedel, kus kohtud tiigripähklite ja madukurkidega. Samuti on põnev lugeda pöidlapikkustest pisilaimidest ja särtsakatest juunosidrunitest, taimsest kaaviarist ja Filipiinide juveelidest. Lisaks tutvustatakse toidutaimi, kellest eestikeelses kirjanduses seni midagi ei leia, nagu lootusepõõsas ja ploomik, kes saidki eestikeelse nimetuse just selle raamatu jaoks.
Krista Kaur on kogenud toidutaimede ekspert, kes on tutvustanud neid mitmetes raamatutes ja artiklites, tele- ja raadiosaadetes, loonud haridusprogramme ning pidanud loenguid ja korraldanud töötubasid. Koos kolleegidega Tallinna botaanikaaiast on ta tutvustanud toidutaimi ka arvukatel näitustel. Kaur on osalenud konsultandina Eesti Tervisemuuseumi näitusel „Elada või mitte – suhkrus on küsimus” ning tutvustanud toidutaimi rahvusvahelistel konverentsidel Poznanis, Vilniuses ja Madridis.
Krista Kaur on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli agronoomia teaduskonna ja töötab alates 1994. aastast Tallinna botaanikaaias teadus- ja haridusosakonnas metoodikuna. Sügav huvi toidutaimede, toidu ja tervise seoste vastu viis ta Annely Sootsi Tervisekooli, kus ta lõpetas toitumisnõustaja eriala ning alustas õpinguid funktsionaalse toitumise terapeudi õppes. Lisaks on ta rakendanud hüdropoonika meetodeid rahvusvahelises ettevõttes Natufia Labs.
Kui otsid usaldusväärset ja informatiivset allikat toidutaimede kohta, mis pakub nii teaduslikku kui ka praktilist teavet, siis „Toit ja tervis taimedest” on just see raamat, mida vajad.